Remembrance day

“Ik wil laten zien wat er in de wereld gebeurt. Omdat ik zelf ook wil weten hoe het elders is, maar ook omdat ik vind dat het moet. Mensen moeten verder kijken, om te begrijpen dat ze bij de bakker niet mogen zeuren als ze vijf minuten moeten wachten. Simpelweg omdat er elders helemaal niets is, ook niet na een hele dag wachten.” – Jerry Lampen in Photo Digitaal

“I want to show the people what happens in this world. Because I want to know myself what happens elsewhere, but also because I feel it is necessary. People should look beyond what they know, to understand why they shouldn’t whine if they have to wait five minutes at the bakery. Simply because elsewhere there is absolutely nothing, not even after a whole day of waiting.” – Jerry Lampen (Dutch Reuters (and war) photographer)

After reading this quote I just had to grab my DVD on James Nachtwey to make today’s portrait.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s