Variations on a theme

I’m always exploring my style, in every creative field I work in. So when I was sketching away one evening, I decided to make the same illustration in different styles. I started with my usual style (fineliner, coloring it in with watercolors), then left out the fineliner (even though I picked the wrong kind of pink for the hand, I must say, I’m pretty pleased with how that one turned out), then combined a bit of fineliner with leaving it out (not sure about that one, and you can see I’m getting tired because the hand is all sloppy). Then I made the illustration with cut-out elements from an old magazine. That made me happy, I’m a fan of the cut-and-paste style.

Illustration 1 Illustration 2 Illustration 3 Illustration 4I loved exploring, but I’m not sure which one I like best. Which one is your favorite, and why?

 

2 gedachtes over “Variations on a theme

  1. Marije zegt:

    Hoi Rivka, wat leuk dat je ons dit laat zien! ik ben dol op #wip’s, eigenlijk veel leuker dan alleen maar mooie eindreultaten zien. Je zet me ook meteen aan het denken, want aanwijzen wat ik het mooist vind kan ik wel, maar waarom, dat is toch altijd lastig onder woorden te brengen. Leuk om daar over na te denken. Ik vind de laatste het mooist, en hoe wel ik het niet precies onder woorden kan brengen heeft het iets te maken met het werken in vlakken, de variatie in structuur, de iets uitgesprokener kleuren en dat het het meest abstract is. De bovenste vind ik overigens ook mooi, ik hou van lijntekeningen. Van twee heel verschillende dingen dus eigenlijk.
    Succes er verder mee!

    • rrrauw zegt:

      Dank voor je reactie! Ik vind het zelf ook vaak lastig om uit te leggen waarom ik iets mooi vind en iets anders niet. De laatste springt er qua kleuren en patronen veel meer uit, maar misschien ligt het ook wel helemaal aan de context. Nummer 2 zou in een andere context misschien beter werken en dat is wat zo’n ontdekkingsreis interessant maakt. Bedankt voor het nadenken, altijd leuk om te lezen wat anderen vinden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s